sunnuntai 15. elokuuta 2010

Ensimmäinen viikko takana

Lauantai 7.8.2010

Yöllä iski nälkä joten lähdin vielä käppäilemään kaduille etsien ruokapaikkaa. Eksyin hieman ja päädyinkin jollekkin pienelle sivukadulle jossa oli pelkkiä paikallisia syömässä. Päätin tilata ruuat eräästä vanhan miekkosen pitämästä katukojusta jossa näytti käyvän paikallisia jatkuvalla syötöllä. Tämä ratkaisu ei ollut pettymys vaan tuli syötyä parhaat katuruuat mitä olen ikinä syönyt. Hintaa aterialla oli vieläpä 25 bahtia eli n. 60 senttiä. Söin 2 annosta koska oli niin hyvää.

Aamulla heräilin hotellilla ja pakkailin kamat kasaan check outtia varten. Ennen lähtöä soittelin suomalaiselle Sinille, joka on samassa vaihto-ohjelmassa kuin minäkin ja lähdössä etsimään kämppää. Sovimme, että käymme porukalla katsomassa asuntoja. Otin taksin alle ja kohti Chang Toweria (Elefanttitorni) johon aikaisemmin lentokentällä törmäämäni Lauri oli mennyt majoittumaan Markuksen kanssa. Päästyäni em. rakennuksen luokse, tapasinkin koko porukan jossa oli vielä lisäksi viideskin vaihtari, Sanni.

Markuksella ja Laurilla oli kämppä valmiina Chang Towerissa ja niin sovinkin, että punkkaan heidän sohvallaan kunnes löydän oman kämpän. Heitin rinkan ja tavarat kämppään ja rupesimme Sinin ja Sannin kanssa selvittämään olisiko kyseisessä talossa vapaita asuntoja. Tytöt olivatkin jo kerenneet käydä pari asuntokohdetta läpi ja Chang Tower oli ollut selkeästi hienoin. Näinhän myös omin silmin Markuksen ja Laurin kämpän ja sen tason.

Säätämisen jälkeen kaikille löytyi kämpät kyseisestä talosta. Tytöt saivat kolmen makuuhuoneen kämpän 24 kerroksesta. Varasin alustavasti 2 makuuhuoneen, 2 kylpyhuoneen, 100m2 ”vaatimattoman opiskelijaboxin” 23. kerroksesta. Talossahan on lisäksi kuntosali, uima-allas ja SAUNA. (Tätä kirjoittaessa on jo saunottukkin.).

Kämpän eteinen.


Olohuone ja ruokapöytä

Kylpyhuone pesukoneineen ja kuivaustorneineen.

Pienempi makuuhuone.

Isompi makuuhuone joka ainakin nyt alkuun on miulla.

Makuuhuoneen yhteydessä oleva toinen kylpyhuone. Kylpyammeessa maisemaikkuna.


Näkymä maisemaikkunasta.


Näkymää makuuhuoneen ikkunasta.

Kämpän keittiö. (Jokseenkin turha, kun syödään aina ulkona.)

Kuva jääkaapista. Thaimaalaista keittövälipalaa.


Chang Tower sijaitsee hieman bangkokin keskustasta syrjässä. Alueella ei hirveästi paikallisia näy mikä on hyvä, koska hintataso on halvelmpi. Kouluun on matkaa n. 3km ja saman verran lähimmälle Sky Train pysäkille josta pääsee keskustaan hetkessä. Nyt täytyi vain löytää kämppis jakamaan vuokrakuluja.

Lauantai-illasta lähdettiin heittämään kierros kaupungille ja tutustumaan baareihin ja klubeihin. Markus oli bongannut netistä jonkin tapahtuman jossa 300 bahtin rannekkeella pääsi 3 baariin ja klubiin ilmaiseksi ja sai juomatarjouksia. Otimmekin rannekkeet ja lähdimme radalle.

Kuva Qbarista. Jonkin hotellin katolla oleva avonainen baari.


Sunnuntai 8.8.2010

Tytöt saivat kämppänsä avaimet ja pääsivät muuttamaan alkuillasta. Illaksi lähdettiin MBK nimiseen ostoskeskukseen shoppailemaan tarvittavia varusteita, kuten koulupukuja yms. vastaavaa.

Tässä vaiheessa tajusin, että olin lähtenyt matkaan ”hieman” liian ”reissaamisvarusteissa”. Eli mukana oli riippumattoa ja moskiittoverkkoa, mutta ei mitään kaupunkiasumiseen tarvittavia vaatteita kuten klubikelpoisia pitkiä housuja, vyötä, siistejä kenkiä tai shortseja. Kaikenlaisia muitakin hankintoja tuli tehtyä siinä ohessa, kuten LG:n kosketusnäyttöpuhelin ja uusi lompakko. Illasta menin vielä punkkaamaan Sinin ja Sannin kämpän tyhjään huoneeseen mihin ei ollut vielä heidän 3 kämppiksensä tullut.

Maanantai 9.8.2010 – Torstai 12.8.2010

Kylläpäs viikko hujahti nopeasti.

Maanantaina oli ensimmäinen ”koulupäivä”. Tutustuttiin muihin vaihto-ohjelman ihmisiin ja saatiin ”survival-tiedot” Bangkokin kaupunkielämästä.

Thaimaassahan käytetään koulupukuja, joten itsekin piti sonnustautua sellaiseen.

Löysin kämppiksen asuntoon ja sain kirjoitettua vuokrasopimuksen. Vuokra tuossa 100m2 kämpässä on reilu 200e/kk + sähkö ja netti. Illasta käytiin pelailemassa biljardia lähikuppilassa.

Tiistaina oli taas varsin lyhyt koulupäivä ja sovittiinkin porukan kanssa, että illalla järjestetään illanistujaiset minun ja kämppiksen, Ilmarin kämpillä.

Ilmari, mie ja Lauri


Vaihtariporukkaa

Alkuyöstä lähdettiin käymään lähikuppiloissa pelailemassa biljardia. Kun porukka lähti baarista kämpilleen, lähdimme Ilmarin kanssa vetämään rehelliset naamat. Eli menimme siis läheiseen katuruokalaan syömään ankannaamoja. Erityisesti nokassa vielä kiinnioleva kieli on hyvää.

Keskiviikkona oli vain lyhyt kiertoajelu kampuksella jossa meille esiteltiin rakennuksia ja mm. kuntosalit ja uima-altaat. Vuoden kortti kuntosalille maksaa rikollisen kalliit 100bahtia eli n. 2,5e. VUODEN KORTTI!

Loppuviikko on vapaata koska on kuningataräitin synttärit. Jo alkuviikosta teimme suunnitelman lähteä rentoutumana ”raskaasta kouluviikosta” jonnekkin biitsimestaan. Illasta käytiin katsomassa läheisen ostoskeskuksen elokuvateatterissa uutusäksöntoimintapläjäyksen Salt. Liput maksoivat hieman paremman luokan penkeissä 100bahtia eli noin. 2,5e. Jännä tapa mikä Thaimaalaisilla on, jokaisen elokuvan alussa on lyhyt ylistysvideo heidän suuresti rakastamalleen kuninkaalle. Tämän videon aikana pitää seisoa ja kunnioittaa. Yöllä käytiin vetämässä kämppiksen kanssa taas ankannaamoja.

Ruokailemassa katukeittiössä. (Ei ankannokkakerta)



Torstaina oli illasta ilotulitus bangkokissa joten keräännyimme Sannin, Sinin ja Mian penthouseen katselemaan sitä. Ilotulituksien jälkeen lähdimme pyörähtämään jollain hienommalla klubilla mistä jatkoimme matkaa vielä Khao San Roadille joka on siis Bangkokin backpacker-ghetto jossa on bileet 24/7.

Yöllä heräsin n. 5 aikaan, kun kämppis soitti ja ilmoitti olevansa Laurin kanssa jo Pattayalla.

Perjantaiaamuna otimme muulla porukalla taksit alle ja lähdimme perässä sinne Pattayalle. Kaikenkaikkiaan matkaan lähdettiin siis 14 hengen iskuryhmällä. Taksimatka kesti n. 2h ja maksoi 300thb eli 7,4e / henkilö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa? Anna palaa!